Deputatul Robert Sighiartău propune indexarea alocației copiilor cu rata inflației

 

După ce a reușit să obțină votul colegilor săi din Camera Deputaților pentru propunerea privind majorarea alocației copiilor, secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, merge mai departe cu o nouă propunere legislativă care vizează indexarea alocației cu rata medie anuală a inflației.

Am reușit împreună să obținem o victorie importantă – majorarea alocațiilor pentru copii, cu toată împotrivirea PSD-ALDE. Mergem mai departe. E momentul să protejăm alocațiile astfel mărite de valul de scumpiri declanșat de guvernarea PSD-ALDE. De un an de zile, lună de lună, România este campioana scumpirilor în Uniunea Europeană din cauza politicilor inflaționiste ale PSD și ALDE. Alocația majorată a copiilor, aflată încă la un nivel modest, trebuie ferită, pe cât se poate, de aceste scumpiri. De aceea am depus în Parlament o propunere legislativă de indexare a alocației cu rata medie anuală a inflației”, arată deputatul Robert Sighiartău.

Parlamentarul spune că actualmente propunerea legislativă a ajuns în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și promite că în noua sesiune parlamentară va relua bătălia astfel încât și această propunere să fie adoptată.

”Ne vom lupta in comisii și în plen. Fiecare parlamentar de la PSD și ALDE va răspunde în fața voastră și a copiilor. Am reușit să obținem un aviz pozitiv în Comisia pentru drepturile omului. Vom învinge, așa cum am învins la mărirea alocațiilor, pentru că nimic nu e mai important decât viitorul copiilor României”, spune Sighiartău.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole