Dan Nica: „Protejarea industriei siderurgice, tema prioritara pe agenda Comisiei Europene”

 

 

 

Dan Nica, seful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D) a solicitat ferm celor doi vicepreședinti ai Comisiei Europene: Margrethe Vesteger și Maros Sefcovic să ia masuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa.

Astfel, sute de mii de oameni își vor păstra locurile de muncă, mediul va fi protejat, iar economia va deveni mai solidă.

 „Piața de oțel din Europa este la ora actuală în scădere și asta din cauza importurilor care au atins un nivel record. Pentru a stopa această tendință negativă, Comisia Europeană trebuie să intensifice eforturile în viitor pentru a asigura condiții echitabile de concurență. Nu putem să acceptăm ca industria noastră să fie subminată de practici comerciale neloiale care vin de la țări cu capacitate de producție în exces. Trebuie să țineți cont și de miliardele de euro pe care companiile europene le-au investit în proiecte de oțel verde.

În plus, solicit actualei Comisii să prezinte o acțiune consistentă pentru planul „Green Steel Made in Europe”. Acest plan ar trebui să includă măsuri specifice pentru depășirea barierelor: lipsa aprovizionării cu energie la costuri competitive, infrastructură lentă, cererea redusă pentru produsele verzi produse în UE. De asemenea, Comisia trebuie să conceapă cât mai rapid măsuri structurale pentru a avea, astfel, dimensiunea exactă a deficitului de oțel din industria noastră.

 Cred cu fermitate că UE are nevoie de oțel de cea mai buna calitate, decarbonizat, care să respecte toate condițiile de mediu și din punct de vedere energetic, iar toate acestea să ducă la păstrarea locurilor de muncă pentru toți cetățenii europeni”, a declarat Dan Nica, europarlamentar PSD.

The post Dan Nica: „Protejarea industriei siderurgice, tema prioritara pe agenda Comisiei Europene” first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole