Controale ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice

BULETIN DE PRESĂ

Controale ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat în ziua de 03 iulie a.c., o acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale, precum si pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au verificat 2 operatori economici, au constat o infracțiune de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare ”, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei și au ridicat în vederea confiscării suma de 735 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 1.050 kg porumb, deținută fără documente legale de proveniența.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Călărași, au depistat pe raza municipiului Călărași, un autoturism condus de un bărbat  în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca în autoturism se aflau un număr de 25 de recipiente din plastic, de 5 litri fiecare, ce conțineau detergent lichidsi balsam de rufe, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile în valoare de peste 1.500 de lei au fost indisponibilizate de polițiști.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind menținerea unui climat de legalitate în activitatea economică și protejarea consumatorului.

Depistat la volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului

 

Polițiștii desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea  gradului de siguranță a participanților la trafic.

În dimineața zilei de 04 iulie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe DN 4, în localitatea Frumușani, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul București.

La vederea polițiștilor, conducătorul auto s-a panicat și la oprire a acroșat un vehicul oprit în afara părții carosabile.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la  testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor deconducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Cercetat de polițiști pentru conducere fără permis

La data de 03 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au depistat pe strada București, din comuna Gălbinași, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,07 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

Post-ul Controale ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 123

Alte articole