Condiții de cascadorii râsului pentru marii transportatori

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns: șoferii mașinilor de peste 3,5 tone sunt amendați dacă opresc pe domeniul public, pentru că primesc doar permis de liberă trecere prin Galați, nu și drept de staționare să-și descarce sau încarce marfa. Iar permisul îl obțin doar după ce lasă mașina la intrarea în oraș și fac un drum până la autoritatea locală, pentru că nu sunt funcționale un număr de SMS ori o adresă web prin care să se achite serviciul și să beneficieze de acte.

Primăria Galați pregătește un nou regulament privind ”Accesul și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Galati”.

”În discuțiile pe care le-am avut cu cei care intră în oraș cu astfel de mașini spun că primesc autorizație de trecere, dar ei nu vor doar să treacă, aduc marfă, vor să și staționeze, dar vine poliția și-l amendează că nu are decât autorizație de trecere, nu și de staționare. Prezentul regulament nu prevede așa ceva”, a declarat consilierul local PNL Onuț Atanasiu.

O altă prevedere controversată este la art. 19:

”(1) Autorizațiile de acces pentru o perioadă mai mare de 24 ore se vor ridica de la Primăria Municipiului Galați, prin serviciul de specialitate sau vor fi comunicate solicitantului, pe adresa de e-mail specificata în cerere;

(2) În cazul autorizațiilor cu valabilitate de 24h (o zi), se acceptă circulația autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5t, pe baza chitanței, a SMS-ului sau a confirmării de plată online, cu precizarea că pe dovada de confirmare a platii sa fie trecute următoarele date: nr. de înmatriculare auto și intervalul de timp pentru care s-a făcut plata”.

Ce nu spune municipalitatea este la care număr de SMS sau unde anume pe pagina primariagalati.ro se poate cumpăra autorizația, în ambele cazuri neexistând ceva funcțional.

Consilierii locali liberali au atras atenția încă de acum doi ani asupra acestui aspect iar primarul a promis că situația va fi rezolvată odată cu introducerea sistemului de e-ticketing, lucru neîndeplinit nici până astăzi.

”Eu am intervenit într-o altă ședință de Consiliu Local vizavi de intrarea în oraș a autocamioanelor și faptul că pentru a putea intra cu camionul în oraș, sau cu mașina pe Faleză, trebuie făcute niște demersuri înainte. Oamenii au diverse activități pe care le desfășoară, iar noi , din punctul meu de vedere, în momentul de față, tot punem „bețe în roate” în loc să facem așa cum e la podul de la Cernavodă, un SMS, a plătit taxa, a ridicat bariera și a trecut. Mi s-a spus atunci că vom implementa un sistem. Tot așteptăm. Nu putem găsi un operator de telefonie mobilă care să facă lucrul acesta? Foarte simplu. Trimite SMS-ul, i-a luat banii din cont și s-a plătit taxa. Intră în oraș, iese din oraș. Intră în parcare, iese din parcare, trimite un SMS, s-a făcut plata. Cred că ne tot complicăm mereu. Tot găsim sisteme din acestea de a face oamenii să mai caute, să mai vadă o hârtie, pe cine să trimită. Cred că o parte din energie o irosim”, susținea Onuț Atanasiu în ședința Consiliului Local din 27 aprilie 2017.

Conform acestuia, trebuie alocate urgent un număr de SMS și o secțiune pe portalul primariagalati.ro, astfel încât transportatorii să poată să obțină permisul de liberă trecere fără să se mai deplaseze până la sediul administrației locale, cum se întâmplă în prezent.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul
Fără categorie 711

Alte articole