Barajul de la Răstolița, într-un „stadiu excepțional”. Hidroelectrica se ceartă cu Romsilva

Lucrările la Hidrocentrala de la Răstolița sunt în continuare blocate. Întrebat la Iernut, unde a fost prezent, de stadiul lucrărilor la hidrocentrală, ministrul Energiei, Anton Anton, a răspuns astfel: “Este într-un stadiu excepțional, în stadiul în care se ceartă Hidroelectrica cu cei de la Păduri”, continuând: “Eu sper că se va rezolva”.

Prefectul Mircea Duşa a excplicat, de asemenea, că a purtat discuții cu reprezentanții Romsilva. “Am avut o discuţie cu domnul ministru în această dimineaţă şi pe acest subiect, am avut o discuţie şi legată de scoaterea din fondul forestier a suprafeţei necesare pentru construcţia investiţiei să se realizeze repede şi sigur că acest demers trebuie făcut de Hidroelectrica împreună cu cei de la Romsilva şi mi-a promis domnul director de la Romsilva că se ocupă săptămâna viitoare de acest subiect”, a explicat acesta. Lucrările la Amenajarea hidrotehnică Răstolița au fost demarate dinainte de 1990, iar în prezent, acestea sunt blocate deoarece pentru realizarea cuvei barajului trebuie defrișate în jur de 200 de ha de pădure. (L. V.)

Post-ul Barajul de la Răstolița, într-un „stadiu excepțional”. Hidroelectrica se ceartă cu Romsilva apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul
Fără categorie 143

Alte articole