Bacşişul va fi impozitat de stat. Este anunţul Ministerului de Finanţe,
care vrea ca banii pe care ospătarii şi barmanii îi iau pe lângă salariu să fie
înregistraţi la ANAF.
Propunerea a fost pusă în dezbatere publică, şi, susţine ministrul
Finanţelor, Eugen Teodorovici, a venit dinspre industria hotelieră şi a
serviciilor alimentare. Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, clienţii
ar urma să aleagă să lase bacşiş între zero şi 15% din nota de plată, chiar pe
bonul fiscal.
În codul fiscal, acest bacșiș va fi definit ca suma pe care o plăteşte un
client, voluntar, în plus faţă de valoarea bonurilor sau serviciilor primite.
Mai mult decât atât, odată ce un client ajunge într-un restaurant va primi o
notă de plată înaintea bonului fiscal. Pe această notă va trebui să bifeze o
căsuţă în funcţie de bacşişul pe care vrea să-l lase, o valoare între 0 şi 15%.
La final va primi acest bon fiscal, unde bacşişul va fi trecut separat.
Şi tot separat va fi introdus şi în casele de marcat.
Aşadar, operatorii economici vor trebui să-şi introducă în propriile case
de marcat acest nou produs, bacşiş, exact ca un produs obişnuit.
The post Bacșișul se oficializează în România. Cum se va plăti de la 1 octombrie appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.