Apa miraculoasă, mai tare decât promisiunile electorale. Credincioșii cu drept de vot au participat în număr mare la slujba de  Izvorul Tămăduirii

Pentru că nu mai cred în minunile promise de politicieni, credincioșii s-au bulucit ca să prindă apă miraculoasă. Evenimentul religios cu elemente din sporturile de contact a avut loc la Biserica Greacă din Brăila, cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii. Sute de cetățeni din toată țara au stat ore întregi la coadă, iar alții au petrecut noaptea în curtea bisericii.

La mitingurile electorale, credincioșii sunt aduși cu forța, cu sandvișul și cu berea. La mitingurile religioase, alegătorii vin de bună voie și își rup hainele și spinările la cozi interminabile, cu ploaia sau cu soarele în cap. S-a întâmplat și anul acesta, vineri, 3 mai, de Izvorul Tămăduirii, la Biserica Buna Vestire din Brăila. Sute de oameni s-au adunat pentru a lua apă de la izvorul din biserică, despre care se spune că are proprietăți vindecătoare și face minuni. Unii au vociferat, alții erau să leșine, dar toată lumea a plecat mulțumită acasă cu pet-ul miraculos.

Slujba de Izvorul Tămăduirii a fost oficiată de preoții bisericii brăilene și de IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Șeful preoților din Galați și Brăila i-a binecuvântat pe credincioșii adunați la Biserica Buna Vestire și a sfințit apa din izvor, cunoscută și sub numele de Agheasma Mică. Pelerinii au fost așteptați de preoți cu pachete cu alimente și după slujbă au fost invitați la o expoziție de ouă încondeiate.

După pelerinajul de astăzi, de la Brăila, urmează mai multe mitinguri electorale. Adunările vor fi binecuvântate de tartorii din politică, iar la final credincioșilor li se va arăta calea dreaptă de urmat. Să ne ferească Dumnezeu!

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul
Fără categorie 85

Alte articole