ALDE Dolj reacţionează dur la racolările de primari ale PSD Ion Cupă: „Cerem PSD să renunţe la practici necolegiale şi la presiuni politice asupra membrilor ALDE Dolj“

„Atragem atenția colegial celor din PSD Dolj să stopeze imediat metodele și practicile care riscă să submineze buna funcționare a Coaliției”

ALDE s-a dovedit în toți acești ani un partener corect în relația cu PSD. Am respectat toate înțelegerile parafate în interiorul Coaliției. Am avut și avem puncte de vedere diferite pe anumite teme și politici publice. Am căutat, însă, în permanență, să dăm întâietate lucrurilor care ne unesc și mai cu seama obligației de a ne respecta cuvântul dat în fața cetățenilor atunci când, împreună, am preluat guvernarea țării.
Românii au apreciat și apreciază seriozitatea și consecvența noastră, a celor din ALDE, în bătălia pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. De aceea sunt din ce în ce mai mulți români, din ce în ce mai mulți doljeni, care sunt deciși să ne acorde votul lor la alegerile din 26 mai 2019. În acest context constatăm aici, la Dolj, că, de un timp încoace, PSD înțelege să pună din ce în ce mai multe presiuni asupra membrilor ALDE Dolj, în încercarea de a slăbi forța în ascensiune a organizației noastre. Din fericire, deși au fost multe astfel de presiuni, doar câțiva dintre colegii noștri au cedat acestora.
Înțelegem preocuparea firească a PSD legată de viitor, dar considerăm inacceptabilă utilizarea unor metode și practici care, departe de a consolida Coaliția, o fragilizeaza tot mai mult.
Cerem colegilor noștri din conducerea PSD Dolj să-și tempereze tentațiile și orgoliile și să stopeze imediat presiunile politice asupra membrilor și organizațiilor locale ale ALDE Dolj.
În acest fel putem reintra într-o stare de dialog și parteneriat care să ajute la buna funcționare a Coaliției.
Ne exprimăm speranța că liderii PSD Dolj vor înțelege corect acest apel colegial și îi vor da curs începând de astăzi

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole