ALDE Dolj: Deblocarea proiectului Craiova-Piteşti

ALDE speră că demararea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești va avea cu adevărat loc și va coborî de pe hârtie în realitatea palpabilă. „Dacă vom face lucrurile la fel ca și până  acum, nu ne putem aștepta la rezultate diferite. Sper că ministrul transporturilor își va respecta angajamentele luate în fața celor de la Ford, în fața opiniei publice din sudul țării în general“, precizează Anișoara Stănculescu, vicepreședintele ALDE Dolj.
Tocmai pentru că există această percepție de inerție a guvernării – și în rândul populației și în cea a actorilor economici majori – ALDE propune o restartare a guvernării.
Printr-o astfel de abordare putem eficientiza actul de decizie publică astfel încât marile proiecte de infrastructură, în primul rând drumul expres Craiova–Pitești și autostrada Pitești-Sibiu să intre efectiv în execuție și finalizare la termenele stabilite.
Autostrada Piteşti-Sibiu, care face parte din Coridorul IV Pan-European este vitală pentru economia țării, deoarece ar permite sudului României să se lege de Transilvania şi de Vest, de Europa Centrală. Din păcate ea se află în impas de mai mult timp. „Problema studiilor de fezabilitate trebuie lămurită cât mai repede în discuțiile guvernului cu Comisia Europeană pentru a debloca situația“,  consideră reprezentantul ALDE Dolj.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 78

Alte articole