Acțiunea „Copaci pentru viață” continuă  în județul Harghita

În ciuda vremii nefavorabile, acțiunea „Copaci pentru viață” continuă în județul Harghita

De-a lungul drumului județean DJ128, între Ditrău și Orotva, în data de 18 aprilie, au fost plantați 90 de puieți de pomi fructiferi, la acțiune participând Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Hășmașul Mare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SIMD Harghita, Asociația Gyilkostó Adventure, elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Ditrău și reprezentanți ai Consiliului Județean Harghita.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în calitatea sa de Ambasador al Pactului European pentru Climă,  raportor al Comitetului European al Regiunilor, a subliniat importanța implicării tinerilor în acest tip de activități care au drept scop conștientizarea importanței protejării mediului și a contribuției la durabilitatea și sustenabilitatea acestuia.

În urmă cu doi ani, Consiliul Județean Harghita, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita au lansat în județul Harghita campania  care are drept scop plantarea a 50.000 de puieți de pin și pomi fructiferi.

Prin această campanie, Consiliul Județean Harghita se alătură inițiativei Comitetului European al Regiunilor, având obiectivul ambițios de a planta 3 miliarde de copaci până în 2030.

Despre activitatea președintelui puteți găsi informații AICI

Detalii despre campania Comitetului European al Regiunilor, Copaci pentru viață, puteți lectura AICI:

Fiecare se poate implica în această campanie, iar cei care au plantat puieți pot semnala acest lucru prin completarea formularului: https://hargitamegye.ro/eletet-jelento-fak/.

  • informatii și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole