Zona superbă din România unde poţi cumpăra o casă cu 1.000 de euro. E un loc de poveste

Există o zonă superbă în România unde poţi cumpăra case și cu 1.000 de euro, însă fără teren. Fiecare își ia casa și și-o duce unde știe. Zona este una înțesată de turiști, atât din România, precum și din străinătate. Unde este această zonă și de ce vând localnicii la aceste prețuri mici casele, vedeți în rândurile de mai jos.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Localnicii dintr-o zonă pitorească a României vor să scape de casele vechi

Case cu 1000 de euro pot fi cumpărate într-o zonă superbă din țara noastră. Locuinţele care pot fi cumpărate cu un salariu bun sunt disponibile în Bucovina, zonă bătută de turiștii români în fiecare an, indiferent că este vară sau iarnă, dar și de turiștii străini în aceiași măsură.

Localnicii sunt dispuși să renunțe pe sume derizorii pentru casele pe care le au în posesie de 3-4 generații, case vechi care trebuie reabilitate. Și cum reabilitarea unui astfel de adăpost poate atinge prețul construcției unei case noi, aceștia nu sunt dispuși să facă asta și le dau pe te miri ce bani. Casele nu includ și terenul, acestea trebuie mutate.

1000 de euro casă veche de 150 de ani

Unul dintre proprietarii care vrea să scape de casa din comuna Marginea, județul Sibiu, este Constantin Maftean. Acesta deține o casă tradițională veche de peste 150 de ani.

Bărbatul vrea să vândă casa primită moștenire de la rude cu prețul de 1.000 de euro și se gândește să-și facă alta nouă în zonă.

Multe persoane s-au interesat de anunțul bărbatulu

Locuința moștenită de patru generații a atras foarte multe persoane după ce bărbatul a dat un anunț pe rețeaua de socializare în acest sens, comununicând și prețul de 1000 de euro. Toți îl întrebau cum ar putea să o mute, cât ar costa așa ceva.

”Dacă o mai las câțiva ani, se duce jos cu totul. În stadiul ăsta, ea mai poate fi salvată. Asta e ideea, să nu se piardă chiar cu totul. E moștenire din patru generații”, a declarat Constantin Maftean, potrivit stirileprotv.ro.

Costurile mutării unei astfel de case, foarte mari

Dacă prețul casei este unul mai mult simbolic, doar cheltuielile pentru a fi mutată poate ajunge până la 15.000 de euro, fără a se lua în calcul renovarea ei. În plus, sunt foarte puțini meșteri capabili să se încumete la reabilitarea unei astfel de case.

”M-am gândit că patrimoniul nostru cultural nu se poate pierde odată cu căsuțele astea pentru că fiecare dintre ele vorbește despre meșteșugul zonei. Vedem lucrări manuale în fier și lemn executate cu măiestrie”, a explicat meșterul Cârstean Iosif.

Alți proprietari și-ar da casele pe degeaba

Doamna Lucreția din Vicov ar da casa veche pe degeaba oricui ar vrea s-o scape de ea. Și-a construit o locuința nouă și nu se îndură să o dărâme pe cea veche.

De altfel, un francez stabilit la Putna a salvat în ultimul an 10 case tradiționale vechi. Pe două dintre ele intenționează să le includă într-un complex muzeal.

SURSA

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole