Ziua Soarelui

Pe 21 iunie este sărbătorită Ziua Mondială a Soarelui. Această dată a fost aleasă pentru că reprezintă începutul verii astronomice și este cea mai lungă zi din an.

Sărbătoarea este celebrată anual și a fost instituită de către Societatea Internațională pentru Energie Solară (ISES), scopul fiind acela de a sensibiliza populația globală referitor la posibilitățile alternative de utilizare a energiei solare.

Potrivit astronomilor, Soarele este o sferă gazoasă gigantică, în vârstă de patru miliarde și jumătate de ani, stea care plutește pe un braț spiralat al Căii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 1392684 km și o masă de 2 miliarde de tone.

Energia solară este pe cale de a deveni energia viitorului Energia solară este deja captată în multe părți ale lumii și are potențialul de a furniza de câteva ori consumul global de energie curent dacă este exploatată corespunzător.

Aceasta energie poate fi folosită direct pentru a produce electricitate sau pentru încălzire și chiar pentru răcire. Potențialul viitor al acesteia este limitat doar de disponibilitatea noastră de a profita de ocazie.

The post Ziua Soarelui first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole