Zi de vacanță pentru Profesori! 5 Iunie – zi declarată nelucrătoare

Profesorii și angajații din învățământ se bucură de o zi liberă surpriză. Federația Sindicatelor din Educație, prin liderul Marius Nistor, a anunțat oficial că 5 iunie este zi liberă.

Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învățământ Preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial, această dată este acum aliniată cu alte sărbători naționale precum 1 Mai și 1 Decembrie.

Această zi liberă este rezultatul negocierilor intense dintre sindicatele din educație și Ministerul Educației. Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ au reușit să includă această clauză favorabilă în noul contract colectiv.

„Profesorii merită această recunoaștere”, au explicat reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Astfel, Ziua Națională a Învățătorului este acum oficial o zi de odihnă, la fel de importantă ca orice altă sărbătoare națională.


The post Zi de vacanță pentru Profesori! 5 Iunie – zi declarată nelucrătoare first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole