Zeci de absolvenți din Botoșani au absentat de la prima probă a Bacalaureatului

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat Națioanl au început luni, 1 iulie, cu cea la Limba și literatura română.
De la prima probă au absentat, în județul Botoșani, 44 de candidați din cei 2.790 înscriși. Examenul s-a desfășurat în  9 centre de examen cu 6 subcomisii.
Nu au fost candidați eliminați.
Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, le-a adus elevilor de la profil real un subiect III în care au fost nevoiți să scrie un eseu în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate; iar elevilor de la uman le-a adus un eseu în care să prezinte caracterizarea unui personaj dintr-o nuvelă.
Examenul de Bacalaureat Național continuă marți, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului. Pe 4 iulie candidații susțin proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie proba la limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, zi în care candidații nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

The post Zeci de absolvenți din Botoșani au absentat de la prima probă a Bacalaureatului appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole