Zece vârstnici primesc sprijin de la Primăria Bistrița. Alte 36 de persoane singure au fost luate în evidența administrației locale

Un număr de 10 persoane vârstnice din municipiul Bistrița primesc sprijin de la Primăria Bistrița, prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Alte 36 de persoane singure au fost luate în evidența administrației locale, care le poate oferi, la cere, mâncare gătită și ajutor pentru achiziționarea de medicamente sau alimente.

”Primăria Bistrița, prin Direcția de Asistență Socială are un program de măsuri de sprijinire pentru bunicii Bistriței în aceste vremuri dificile. În prezent avem în îngrijire la domiciliu un număr de 10 persoane vârstnice, pe care-i asistăm în mod curent cu tot ceea ce au nevoie. ”, au anunțat reprezentanții Primăriei Bistrița.

În plus, alte 36 de persoane vârstnice, singure, sunt luate în evidență de Primăria Bistrița. Acestora li se pot oferi următoarele servicii:

  • Mâncare gătită, oferită în mod gratuit la Cantina Socială administrată de primărie, pentru persoanele cu venituri sub 145 lei / lună / persoană;
  • Mâncare gătită oferită contra-cost pentru cei care nu se încadrează în această categorie, la un preț de 12 lei/masă (două feluri de mâncare consistente);
  • Sprijin pentru cumpărături de alimente și bunuri de strictă necesitate, cu transportul gratuit al produselor la domiciliu. Beneficiarii plătesc doar produsele achiziționate;
  • Sprijin pentru cumpărarea de medicamente, inclusiv cele pe bază de rețetă, cu transport gratuit al medicamentelor la domiciliu.
  •  Consiliere socială telefonică pentru persoanele vârstnice care au nevoia de a comunica cu cineva.

Prin angajații de la Direcția de Asistență Socială și voluntari putem livra mâncarea de la Cantina Primăriei și acasă pentru persoanele vârstnice, care nu se pot deplasa”, a anunțat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae.

Sprijin și pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu pe raza municipiului Bistrița

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul pesoanelor care au nevoie, și Serviciul de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență Bistrița s-a mobilizat. În cadrul acestui serviciu s-a înființat o echipă care răspunde nevoilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Membrii acestei echipe sunt dotați corespunzător, cu echipamentul de protecție aprobat prin legislația în vigoare. Primăria Bistrița, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, pune la dispoziție alimentele de strictă necesitate, pe care membrii echipei specializate din cadrul SPCVSU Bistrița le livrează în condiții de siguranță.

Mai multe informațiile cu privire la programele de sprijin ale Primăriei Bistrița puteți afla și apelând dispeceratul Direcției de Asistență Socială – 0263 237 479.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole