Weekend cu folclor pe esplanada Casei de Cultură

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează la sfârșitul acestei săptămâni, unul dintre evenimentele așteptate de gălățeni, Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”, ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Desfășurat ca în fiecare an pe esplanada Casei de Cultură, la ediția din acest an vor evolua ansambluri folclorice din România, Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Macedonia de Nord și R. Moldova.

De asemenea, în cele trei seri de spectacol vor urca pe scenă cunoscuții artiști: Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu, Cristina Turcu Preda, Viorica Macovei și Valentin Sanfira.

Pe aleea pietonală din zonă gălățenii îi vor întâlni pe meșterii populari din zone etnofolclorice cum ar fi Argeș, Brăila, Brașov, Vrancea.

Spectacolele folclorice vor începe în fiecare seară la orele 18.

Astăzi, de la ora 18,00, vor urca pe scenă ansamblurile folclorice „Radist” din Ucraina, „Hora de la Prut” din Ungheni – R. Moldova şi „Toşca” din Macedonia de Nord.

Ansamblul gălăţean „Doina Covurluiului” va susţine tot astăzi un recital alături de tinerii soliști – Anamaria Budescu, Mihaela Ursu, Grigoraş Moisă, Ştefania Chirilă, dar şi consacraţi – Lucian Vintilescu, Marieta Ion, Mandala Munteanu, Aurică Totolici. În încheierea programului de astăzi, vor concerta Valentin Sanfira și Mioara Velicu.

Mâine, 6 august, de la aceiași oră 18 vor urca pe scenă ansamblurile din Turcia, Polonia şi Serbia, iar seara se va incheia cu recitaluri susținute de Viorica Macovei şi Cristina Turcu Preda.

În ultima zi, un loc important îl va avea festivitatea de premiere și minirecitaluri ale invitaților de peste hotare. Și în această ultimă zi de festival sunt prezenți artiști renumiți între care Nicolae Furdui Iancu şi taraful „Crai Nou”.

The post Weekend cu folclor pe esplanada Casei de Cultură first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole