Vremea se răceşte accentuat în toată ţara, din 20 noiembrie

Începând de vineri, 20 noiembrie, valorile termice vor scădea semnificativ, iar ploile vor apărea după 21 noiembrie, arată prognoza de specialitate a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), care este valabilă până pe 29 noiembrie.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7…9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitații, cu o probabilitate în creștere, după data de 21 noiembrie”.

La munte, până în 20 noiembrie, ”valorile termice diurne se vor menţine în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 şi 6 grade. Ulterior, se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spaţiul montan vor fi în jur de zero grade. Nopţile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor ce va oscila între -2 şi zero grade, la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 şi 18 noiembrie. În restul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai redusă”.

Articolul Vremea se răceşte accentuat în toată ţara, din 20 noiembrie a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole