Vreme rece pentru Maramureș. Unde se va depune strat nou de zăpadă?

Vremea a fost in general inchisa si s-a racit usor fata de ziua precedenta, ramanand apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si indeosebi in cursul noptii, pe arii relativ extinse, au cazut ploi si cu caracter de aversa. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 7.0 l/mp, la Targu Lapus. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 58 km/h. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 16 grade la Baia Mare si 19 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata in Pasul Prislop 0 grade. Stratul de zapada masura pana la 76 cm la statia meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Cerul este acoperit, ploua in judet. Vizibilitatea in trafic este buna.

Vremea va fi inchisa si se va raci accentuat fata de zilele precedente. Pe arii extinse se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie in prima parte a zilei, apoi si sub forma de lapovita si ninsoare. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole