Viziunea candidatului PSD pentru Primăria Găești, în situații de criză

Pandemia prin care suntem obligaţi să trecem, asaltul acestui virus ucigaş asupra existenţei noastre a arătat că avem probleme mari în sistemul medical, situaţiile de criză ne depăşesc şi nu suntem capabili să le facem faţă, ne pierdem prea mult în birocraţie, în dezbateri şi consultări sterile.

Claudiu Cezar Popescu, candidatul PSD pentru funcţia de primar la Găeşti, are de gând, atunci când va ajunge în fruntea oraşului, să se implice pentru îmbunătăţirea sistemului medical din localitate, prin capacitarea tuturor factorilor responsabili şi atragerea de resurse care să fie în permanenţă la dispoziţia instituţiilor medicale, atunci când situaţia o cere.

„Anul pe care îl traversăm ne-a demonstrat că avem lacune serioase în capacitatea de luare a deciziilor în situații de criză sanitară (și nu numai). Avem nevoie să ne pregătim anticipativ, să dotăm rezerve corespunzătoare și să dezvoltăm cele mai eficiente mentalități de acțiune, care ne vor permite să gestionăm în mod natural orice eventuală criză, fără a indisponibiliza serviciile administrative curente. Pentru aceasta, propun dezvoltarea unor proiecte care să vină în sprijinul pregătirii situaţiilor de criză:

– Pregătirea corespunzătoare pentru preîntâmpinarea și gestionarea unor viitoare situații de urgență (pandemice, naturale ș.a.m.d)

– Dezvoltarea conștiinței că avem nevoie să menținem sănătatea populației pe termen lung. Ca atare, avem nevoie să dezvoltăm și să întreținem rezerve și resurse strategice.

Dincolo de îmbunătățirea condițiilor de sănătate, pentru a putea asigura o consolidare corespunzătoare a sistemului sanitar pe termen lung, este nevoie de susținerea îndeaproape a actului managerial de specialitate. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, propun spre dezvoltare o serie de proiecte care să vină în sprijinul managementului medical, prin suportul acordat conducerii Spitalului Orășenesc Găești în inițiativele de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite, în procedurile de autorizare și reautorizare, astfel încât să asigure accesul și tratarea corespunzătoare a tuturor cetățenilor orașului Găești și din localitățile limitrofe:

– Urgentarea demersurilor pentru atragerea de cadre medicale specializate, în secțiile deficitare, pentru a răspunde în mod corespunzător necesităților populației locale.

– Susținerea medicilor și a personalului spitalului și policlinicii, în diverse acțiuni de perfecționare, schimb de experiență cu spitale din țară și din străinătate, în vederea creșterii calității actului medical și a stimulării salariaților”.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița. Cod mandatar financiar: 21200019

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole