Vizită neprevăzută a ministrului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Vezi ce a găsit aici

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o nouă vizită neanunțată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. De acestă dată, oficialul a verificat Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de Ortopedie a unității medicale.

„Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta”, a scris Sorina Pintea pe rețelele de socializare despre condițiile pe care le-a găsit la Cluj.

Ministrul Sănătății a fost nemulțumită și de lipsa de organizare și de mizeria pe care a găsit-o în curtea spitalului. „Din păcate, am văzut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”, a postat oficialul pe rețelele de socializare.

Sorina Pintea a vorbit și despre finanțarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. „Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii în care funcționează spitalul. Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

The post Vizită neprevăzută a ministrului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Vezi ce a găsit aici appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole