VIDEO: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în carantină

Începând de vineri, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a intrat în carantină, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. 

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică și cu Compartimentul de Epidemiologie din cadrul spitalului, am decis instituirea stării de carantină. Nu este o măsură strict legată de numărul cazurilor de gripă din spital. Este o măsură de precauție în primul rând, pentru că lucrurile care se întâmplă pe piața echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare, având în vedere că o parte din acestea sunt produse în China, îmi ridică semne de întrebare. Și atunci, mi s-a părut normal să fiu prevăzător, să avem grijă de materialele care există pe stoc și consumul acestora să fie cât mai eficient. Acesta este motivul pentru care am instituit starea de carantină”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany. 

Lazany a mai adăugat că, în opinia sa, în perioada următoare, starea de criză se va extinde la nivel mondial, urmând să fie afectată chiar și piața de biocide.

”Mă aștept ca în perioada următoare starea de criză să se extindă, să se ajungă și pe piața de biocide, deci să fie o lipsă de pe piață și a dezinfectanților. Deocamdată Spitalul Județean de Urgență Bistrița are stocuri. Am fost prevăzători și ne-am făcut stocuri de materiale, deci nu avem probleme, dar, repet, măsurile de precauție m-au făcut să iau această măsură. Măștile pe piață încă mai există în număr limitat, prețurile au explodat foarte mult față de preturile care erau înainte. Acestea au crescut de 5 până la 10 ori. Același lucru se va întâmpla și cu alte materiale când se vor diminua stocurile. Din păcate, furnizorii speculează aceste aspecte și atunci economia de piață este orientată spre profit. Ei vor încerca să scoată din această criză cât mai mulți bani”, a mai spus Lazany. 

Accesul vizitatorilor în spital, interzis total 

Astfel, în condițiile instituirii stării de carantină, accesul vizitatorilor și aparținătorilor pacienților în incinta Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a secțiilor externe va fi interzis total. ”Se intezice total accesul aparținătorilor și a vizitatorilor în cadrul spitalului”, a mai spus Lazany, care a mai completat că măsura a fost luată pe termen nedefinit.

Orice vizitator care ajunge în spital implică costuri suplimentare, măsuri de protecție suplimentare. Noi vrem să protejăm pacienții, vrem să protejăm personalul spitalului”, a mai adăugat managerul SJU Bistrița.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în carantină

Începând de vineri, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a intrat în carantină, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 14 februarie 2020

 

În ceea ce privește cazurile de gripă, până acum, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au ajuns 4 astfel de cazuri. În două dintre aceste cazuri s-a înregistrat decesul pacienților, o femeie de 64 de ani din Beclean și un bărbat de 67 de ani din Livezile. De asemenea, în celelalte două cazuri, starea pacienților este gravă, fiind vorba despre un bărbat de 62 de ani din Bistrița și un alt bărbat de 52 de ani din Năsăud. Aceștia sunt internați pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, numai în ultima săptămână au fost înregistrate 35 de cazuri de gripă.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole