(VIDEO) Noua șosea din Ținutul Pădurenilor. Asfaltul ajunge, în sfârșit, în satul regretatului Drăgan Muntean

  • Lucrările de modernizare a celor trei kilometri din Drumul județean 687E Ruda – Poienița Voinii au început în luna septembrie 2023, iar drumul de pământ și piatră a fost asfaltat de la marginea satului Ruda până în mijlocul satului Poienița Voinii din Hunedoara.

 

Investiția are o valoare de 6,9 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

Doar unii dintre oamenii din satul Poienița Voinii se pot bucura de noua șosea. „Drumul a fost asfaltat până în mijlocul satului. De aici, Dumnezeu cu mila. Măcar de ar fi lucrat și la panta de câteva zeci de metri. Vai, dar greu este pe ea, că nu pot să iasă mașinile. Deci unde e mai greu, acolo a rămas nefăcut. Ne-au zis că or să îl facă la anul, dar nu știu la care an”, spune o localnică din satul Poienița Voinii.

Peste un kilometru a mai rămas de asfaltat din drumul județean până la ieșirea din satul Poienița Voinii din Hunedoara (video), una dintre cele mai vechi localități din Ținutul Pădurenilor, atestată din vremea Huniazilor (secolul al XV-lea).

Bucata de asfalt este continuată cu un sector de circa opt kilometri de drum de pământ și piatră, nemodernizat, până la ieșirea din satul Bunila din Hunedoara, iar de aici, cu o altă porțiune de șapte – opt kilometri, impracticabilă cu mașinile, până la Vârful Muncelu (1.140 de metri), de la marginea satului Vadu Dobrii din Hunedoara.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole