VIDEO: Klaus Iohannis către elevii care încep astăzi școala: „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou”

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj elevilor și profesorilor, cu ocazia începerii noului an școlar. Dacă profesorilor le-a reamintit că, în condițiile speciale cauzate de epidemia de coronavirus, trebuie să dea dovadă de multă răbdare, flexibilitate și energie, elevilor le-a spus că au șansa să fie super-eroi și să îi ocrotească pe cei apropiați de noul coronavirus.

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!”, le-a transmis președintele celor aproape trei milione de elevi care se întorc astăzi la școală.

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis pentru profesori.

The post VIDEO: Klaus Iohannis către elevii care încep astăzi școala: „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou” appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole