VIDEO Dai PET-ul și iei leguma. Cum au reacționat buzoienii la oferta unui supermarket

vlcsnap-2019-11-08-18h33m24s631

Timp de zece zile, orice PET poate valora cât un fruct sau o legumă, în cadrul unui proiect ce vizează reducerea cantităţii de ambalaje din plastic. Este vorba despre proiectul „Plata cu pet-ul” derulat la Buzău începând de vineri de către un important retailer, în parteneriat cu o societate comercială din domeniul reciclării și operatorul local de salubrizare.

Până pe 17 noiembrie 2019, buzoienii pot ”plăti” cu PET-uri fructele sau legumele cumpărate de la supermarketul din nordul orașului. Persoanele care ajung după ora 10.00 la magazin cu un PET vor primi la schimb un fruct sau o legumă.

Primul beneficiar al programului a fost chiar primarul Buzăului, Constantin Toma. Acesta a primit în schimbul PET-ului o țelină.

În fiecare zi, clienții supermarketului vor putea aduce maximum 20 de pet-uri pentru care vor primi tot atâtea fructe sau legume. Există un regulament, pe care clienții îl află de la angajatele magazinului.

Unii buzoieni au auzit la știri despre proiectul „Plata cu PET-ul”. O doamnă spune că fructele și legumele obținute le va dona unor familii sărmane.

Inițiativa este o modalitate de implicare concretă în colectarea separată a deşeurilor, care contribuie la reducerea cantităţilor de deşeuri depuse la groapă, prin reorientarea PET-urilor către reciclatori.

În același supermarket a fost instalat un spațiu de depozitare pentru ulei de gătit ars. La un pet de 3 litri de ulei ars, clientul primește un litru de ulei de gătit.

Totodată, cetăţenii care vor beneficia de acţiunea “Plata cu PET-ul” vor primi instrucţiuni privind utilizarea sacului galben destinat deşeurilor reciclabile.

Medici din Maternitatea Buzău, acuzați de malpraxis. Părinții unui bebeluș care a murit după lună de la naștere vor să afle dacă a fost vorba de o culpe medicală

Sursa: StiriDeBuzau.ro – vezi articolul

Alte articole