VIDEO Cascadorie într-o intersecție din Buzău, provocată de neatenția unui șofer fără experiență

O coliziune produsă, luni, într-o intersecție din Buzău, demonstrează cât de importantă este folosirea preventivă a oglinzilor retrovizoare. Pe imaginile surprinse de o cameră de bord se vede cum un SUV se urcă cu roțile din dreapta pe un autoturism și aproape că se răstorarnă.

Evenimentul rutier a avut loc la orele prânzului, pe Bulevardul Unirii, în intersecția de la Clubul Polițiștilor. O mașină care circula pe prima bandă, sensul dinspre centrele comerciale, a acroșat un autoturism chiar la intrare în intersecție.

Pe înregistrare se poate distinge și manevra care a generat impactul. În calea SUV-ului a intrat brusc un autoturism al cărui șofer a decis să treacă de pe breteaua pentru viraj dreapta, unde avea mașină în față, pe prima bandă spre înainte, probabil fără o verificare prealabilă a oglinzilor retrovizoare.

SUV-ul a încălecat pur și simplu autoturismul, cu roțile din dreapta, după care s-a înclinat periculos de mult spre stânga. După ce mașina a revenit cu toate roțile pe carosabil, o femeie a coborât de la volan pentru a-i cere socoteală tânărului șofer care-i tăiase calea.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Acesta demonstrează cât de importantă este folosirea preventivă a oglinzilor retrovizoare. Încă din examenele auto, candidații trebuie să demonstreze că privesc frecvent oglinzile retrovizoare.

Specialiștii spun că folosirea preventivă a oglinzilor este necesară printr-o serie de priviri scurte, fără a se pierde contactul vizual cu șoseaua din față, nu doar înainte de semnalizare, la schimbarea direcției, schimbarea vitezei sau în timpul unei manevre.Sursa: StiriDeBuzau.ro – vezi articolul

Alte articole