(VIDEO) Capre negre „prinse în flagrant” în Munții Șureanu

  • Mai multe capre negre au fost suprinse în imagini inedite în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Caprele negre se aflau în sezonul împerecherii, întârziat de vremea mai călduroasă.

Prezența caprelor negre în Munții Șureanu a fost semnalată de câțiva ani, iar cu timpul numărul lor a crescut.

„După ce acum cinci ani colegii noștri au observat și fotografiat o capră neagră în Parc, iar în urmă cu mai puțin de un an, am avut prima confirmare video a prezenței speciei, vă prezentăm o nouă răsplată a protejării habitatelor naturale, a respectului și responsabilității față de natură. Camerele de monitorizare a faunei amplasate de colegii noștri au surprins un moment care ne confirmă că populația din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina nu doar că este stabilă ci s-ar putea… înmulți”, informează Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, alături de imaginile video care pot fi văzute pe pagina de Facebook cu același nume.

Potrivit specialiștilor, alergatul (perioada de împerechere) caprei negre începe odată cu răcirea accentuată a vremii, de regulă în cea de-a doua jumătate a lunii octombrie, și durează, cu aproximație, o lună. Vremea rece grăbește alergatul, iar cea călduroasă îl întârzie.

După perioada de gestație de aproximativ 21 de săptămâni, femelele dau naștere unui singur ied și mai rar a câte doi. Iezii rămân lângă mamele lor între doi și trei ani și încep să se înmulțească când au 8-9 ani. Femelele se angajează mai adesea în luptă decât masculii.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole