VIDEO Bogdan Dinu intră în ringul de box cu britanicul Daniel Dubois, pentru centura de campion mondial interimar

Mai sunt doar câteva ore până când Bogdan Dinu, unul dintre cei mai cunoscuţi boxeri români, se va bate pentru centura de campion mondial interimar la categoria grea, în versiunea WBA. 20 de victorii şi două înfrângeri la profesionişti este palmaresul buzoianului care face parte din Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei.

Bogdan Dinu va încrucișa mănușile, sâmbătă, 5 iunie la Telford, în Marea Britanie, cu britanicul Daniel Dubois, un pugilist mult mai tânăr decât sportivul român.

Bogdan Dinu este văzut drept adversarul ideal pentru Dubois, care este considerat marele favorit al meciului şi care trebuie să-şi revină după ce, în noiembrie, anul trecut, a suferit prima înfrângere din carieră fiind făcut knock-out, într-un meci disputat în Marea Britanie.

Bogdan Dinu este decis să facă un meci mare, sâmbătă seară, mai ales că, la aproape 35 de ani, este poate ultima şansă în care mai poate spera la un meci cu titlul de campion mondial pe masă.

Învingătorul dintre el şi Daniel Dubois are şanse să-l provoace la un duel pe americanul Trevor Bryan, campionul WBA regular al categorie.

Buzoianul Bogdan Dinu are 20 de victorii în boxul profesionist, dintre care 16 obţinute prin knock-out, şi două înfrângeri, ambele suferite, de asemenea, prin knock-out.

Dinu și-a impus o pregătire spartană înaintea confruntării cu Dubois, apelând, pentru a-i fi sparring-partner, la americanul Jarrel Miller, fostul său adversar.

”Daniel a pierdut un război dur ultima dată când a boxat, dar, în opinia mea, are nevoie de mai multă experiență. Am experiență. Nu știu dacă a greșit alegându-mă. Sunt pregătit, vin să câștig și va fi un război din prima rundă”, a spus Bogdan Dinu.

Colosul de 1,96 metri este luptător în cadrul SAS – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cei care asigură intervenţiile în forţă la descinderi sau arestări.

Meciul Dinu – Dubois se vede și în România

Partida dintre Bogdan Dinu și Daniel Dubois va fi televizată în România. Sport Extra va transmite în direct meciul, atât pe TV, cât și online, la adresa www.sportextra.ro. Gala de la Londra este programată cu începere de la ora 22.00, iar meciul lui Bogdan, capul de afiș al evenimentului, este ultimul în program.Sursa: StiriDeBuzau.ro – vezi articolul

Alte articole