Veşti importante pentru aceşti pensionari. Anunţul momentului! Mii de pensionari, vizaţi direct!

Veşti importante pentru aceşti pensionari. Anunţul momentului! Mii de pensionari, vizaţi direct!

Veşti importante pentru aceşti pensionari. Noua Lege a Pensiilor, promulgată recent de Iohannis, vine cu o serie de beneficii importante pentru aceşti români.

Anunț important pentru foarte mulți pensionari. Totul este prevăzut în noua Lege a pensiilor. Astfel, pentru perioadele care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare, care constituie perioade asimilate, după cum urmează:

-3 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă;
-6 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă.

Constituie perioade asimilate şi perioada suplimentară la vechimea în muncă acordată în baza legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, precum şi perioada suplimentară acordată pentru stagiul de cotizare realizat în condiţii speciale şi condiţii deosebite de muncă după data de 1 aprilie 2001 şi până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Constituie perioade asimilate şi alte perioade suplimentare la vechimea în muncă acordate în baza legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001. Situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, potrivit capital.ro.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole