Veste bună pentru Beclean! În curând, pe străzile orașului vor circula autobuze electrice

Veste bună pentru locuitorii orașului Beclean! În curând, pe străzile din oraș vor circula autobuze electrice, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

”Veste bună! Primele autovehicule electrice sunt pregătite pentru a fi recepționate la Beclean. Asta înseamnă că în curând vor putea circula prin oraș și vor fi la dispoziția dumneavoastră, dragi beclenari”, a spus primarul.

Autobuzele electrice au fost achiziționate cu ajutorul fondurilor europene, prin intermediul a două proiecte de mobilitate urbană durabilă pe care administrația locală din Beclean le derulează.

Noile autobuze vor fi dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri.

De asemenea, în Beclean vor exista 51 de stații de transport public și un sistem performant de telegestiune smart a circulației. Practic, tot traseul autobuzelor electrice va putea fi urmărit cu ajutorul noilor tehnologii smart.

Potrivit primarului, existența autobuzelor electrice în orașul pe care îl administrează va reduce emisiile de carbon și va crește calitatea vieții beclenarilor.

Articolul Veste bună pentru Beclean! În curând, pe străzile orașului vor circula autobuze electrice a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole