VESTE BUNA! Academia de Muzică din Cluj va fi modernizată. Vezi de unde vin banii

Despre construirea unui sediu nou pentru Filarmonica şi Academia de Muzică se vorbește de mai bine de 10 ani iar clujenii se întreabă ce se mai întâmplă cu ruina de pe dealul Colina, o clădire părăsită de aproximativ 15 ani, cu care municipalitatea avea planuri mari.

Vestea bună vine astăzi, de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), care a aprobat investițiile de extindere şi etajare pentru clădirea de pe strada str. Bucium.

Valoarea totală a investiţiei este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanţată de MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.

Obiectivul va fi realizat prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social , derulat de MLPDA, prin CNI.

Construcţia în roşu de 21.000 de metri pătraţi, de pe strada Bucium era prevăzută în urmă cu mulţi ani pentru pentru construcţia unui Spital Regional de Urgenţă. Cladirea a fost  cedată de Consiliul Judeţean Ministerului Educaţiei,  acum ea se află în administrarea Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj.

The post VESTE BUNA! Academia de Muzică din Cluj va fi modernizată. Vezi de unde vin banii appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole