Verificările și sancționările efectuate de structurile M.A.I. pe raza judeţului la data de 06 ianuarie 2021.

Foto: Femida.az

 

Reperele activităţilor desfăşurate în acest sens pe raza judeţului Harghita, la data de 06 ianuarie 2021.

În cadrul acţiunilor desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 46 de unităţi economice şi 62 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

De asemenea, au fost verificate 35 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 400 de persoane, constatându-se că 23 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar alte 3 persoane nu respectau interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost verificate 52 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 222 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 26 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 23 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, toate în context COVID-19, în cuantum total de 3.000 de lei.

  • IPJ Harghita

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole