Vă mai amintiți de Aura Urziceanu, solista de muzică jazz? Cum arată artista la 72 de ani

In anii 70, Aura Urziceanu a fost una dintre cele mai indragite cantarete de pop si jaz din Romania, insa, in urma cu 40 de ani s-a decis sa fuga din tara, continuandu-si viata peste Ocean. Desi a renuntat la cetatenia romana si traieste in Canada, artista a continuat sa vina in tara, unde a mai sustinut cateva concerte, fiind extrem de apreciata de catre public. Iata cum arata Aura Urziceanu la 72 de ani!

In 1959, Aura Urziceanu a debutat cu piesa „Vreau sa cant si eu la televizor’, cares-a dovedit premonitorie, tanara bruneta, cu par lung, trasaturi delicate si ochi de caprioara incantand publicul nu doar cu frumusetea sa, ci si cu vocea deosebita. In timp, ea a devenit o cantareata autentica de jazz de clasa internationala, talentul ei fiind remarcat chiar de catre faimosul Duke Ellington, insa inceputurile au avut loc in 1966, cand Aura Urziceanu s-a facut remarcata in jazz cantand o adaptare a Rapsodiei Romane, de George Enescu, scrie viva.ro.

Artista a fugit din tara acum 40 de ani

Ulterior, artista a reusit sa fuga din tara, iar in 1972 si-a facut debutul la Carnegie Hall, unde a cantat cu formatia pianistului duke Ellington. De altfel, Aura Urziceanu este singura romanca ce a cantat alaturi de Ella Fitzgerald, Quincy J9ones si multi altii.Intre timp, artista s-a casatorit cu percutionistul canadian Ron Rully, care a decedat in anul 2015, cei doi avand un fiu, pe Elia Christopher Rully (48), tot muzician.

Conform presei autohtone, Aura Urziceanu nu ar fi avut o relatie prea apropiata cu fiul sau, desi au incercat sa salveze aparentele, inregistrand chiar cateva piese impreuna. Acum, Elia locuieste la Londra, in timp ce mama lui a ramas in Canada. Mai mult, au existat zvonuri legate de faptul ca artista si-ar fi neglijat sotul grav bolnav, pe care l-ar fi abandonat pe patul de moa rte. Se pare insa ca a existat o motivatie – artista avea mare nevoie de bani in acea perioada, din cauza datoriilor, asa ca acest lucru a obligat-o sa cante din nou in localurile din Canada. De-a lungul timpului, Aura Urziceanu a incercat sa se repatrieze, insa fara succes, astfel incat artista a renuntat la cetatenia romana. Din 2004, cand a facut parte din juriul Cerbului de Aur, artista fost o prezenta tot mai rara.

Aura Urziceanu, deranjata de referirile la originea ei

Mai mult, aceasta s-a aratat extrem de deranjata de referirile la originea ei – de multa vreme circulau zvonuri ca Aura Urziceanu ar fi de origine rroma – si a ripostat prin intermediul unei scrisori deschise, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a renuntat la cetatenie:

„Pacat ca, in toti acesti multi, multi ani petrecuti aici la superlativ, nu mi-am pierdut din simtamantul de roman. Mi-ar fi prins atat de bine si m-ar fi scutit de dezamagirea, ruptul sufletului, nervii si imbolnavirea sufleteasca pe care am suferit-o si cu care am plecat din Romania. Dupa cinci ani de uratenii, rautati, romanii nu-mi dau nici cea mai mica portita de a-i intelege, admite… dimpotriva!’.

Cu toate acestea, artista a trecut la sentimente mai bune, intorcandu-se in Romania pentru a participa la spectacolul Gala Stelelor’, de la Circul Globus, unde s-a bucurat de aceeasi apreciere din partea publicului, care a primit-o cu multa caldura si cu ropote de aplauze. Pana la urma, indiferent ca are cetatenie romana sau nu, Aura Urziceanu ramane o mare artista, un „bun” international.

Iata cum arata Aura Urziceanu la 72 de ani!

The post Vă mai amintiți de Aura Urziceanu, solista de muzică jazz? Cum arată artista la 72 de ani appeared first on Romania News.

Sursa: news-white.com – vezi articolul

Alte articole