USR îngrijorat de numărul tot mai mare de mame minore. Suntem pe primul loc în U.E.

Parlamentul a votat marţi un proiect care introduce educaţia sanitară în şcoli, după ce acest proiect a fost pus şi scos de 31 de ori de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

USR: Motivul? Nu au vrut să îi spună educaţie sexuală că deh, avem demnitari în Parlament care mimează pudoarea, în timp ce ei înşişi sunt cei care folosesc un limbaj trivial şi expresii cu tentă sexuală la adresa colegelor din Parlament.Realitatea este că proiectul votat marţi, în Parlament, e un pas mult prea mic pentru cum arată lucrurile acum la noi în ţară.Să introduci educaţia “sanitară” doar din clasa a 8-a şi doar cu acordul părinţilor e mult prea puţin.Priviţi cifrele! Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame minore şi la numărul de bebeluşi născuţi de alţi copii.Datele de mai jos vorbesc de la sine:

  • 1 din 10 copii din România este născut de o mamă adolescentă.
  • 1 din 6 adolescente care a avut un copil înainte de 15 ani, va avea al doilea copil înainte de 18 ani.
  • Fetele cu vârste de până la 15 ani au născut 749 de copii în 2019. Asta înseamnă 44% din numărul de copii născuţi de mame minore în UE. Un procent imens!
  • Situaţia devine şi mai îngrijorătoare în cazul fetelor între 15 – 19 ani, care au dat naştere unui număr de 17.933 de bebeluşi, care înseamnă peste 18% din totalul european.
  • În 2020, în România, 16.566 de tinere sub 18 ani au devenit mame, conform datelor INSEE.
  • Conform aceleiaşi statistici, în România anului 2019 existau 18.682 de mame minore.
  • Un studiu realizat de către Organizaţia Salvaţi Copiii arată că 83% dintre mamele minore abandonează şcoala.Înainte ca parlamentarii coaliţiei de guvernare să se revolte în Parlament pentru că se încearcă educarea elevilor şi pregătirea lor pentru o viaţă sexuală responsabilă, ar trebui să se uite cu atenţie la datele de mai sus, date care reflectă adevărata situaţie în care se află ţara noastră.
  • Sunt zeci de mii de fete care au devenit mame la vârstă fragedă, care au devenit victime ale lipsei de informaţii şi care abandonează şcoala, ceea ce le condamnă la un viitor în condiţii precare.Mai mult, sunt mii de bebeluşi care vor creşte în sărăcie, fiindcă părinţii lor nu au studii minime, loc de muncă şi, de cele mai multe ori, copiii rămân cu mamele minore.”Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că adolescenţii au nevoie de educaţie sexuală, pentru că doar în acest mod pot învăţa cum să se protejeze de boli cu transmitere sexuală, cum să evite sarcini şi să înţeleagă importanţa consimţământului dat.În lipsa acestei educaţii, copiii noştri vor fi tot mai predispuşi la abuzuri şi la sarcini nedorite.Faptul că am ajuns să numim, din frică, ca fiind ”educaţie sanitară” un proiect de educaţie sexuală pentru clasa a VIII-a şi că este nevoie de acordul părinţilor, ne arată că actuala coaliţie nu are curaj să pună pe agenda publică teme esenţiale pentru societatea contemporană.În contextul în care tot mai mulţi copii cad victime ale traficanţilor de persoane, iar numărul copiilor care nasc alţi copii creşte, PNL, PSD şi UDMR refuză să accepte realitatea şi să ia decizia corectă, responsabilă”, declară Monica Berescu, deputată USR PLUS.Noţiunile de consimţământ, protejare şi protecţie, sexualitate şi sex fac parte din viaţa noastră şi atunci când încercăm să le ascundem, nu facem decât să ne punem în pericol copiii. Lipsa de cunoaştere şi de înţelegere reprezintă cel mai mare pericol pentru ei, nu ora de educaţie sexuală la şcoală, susţinută de un specialist care să discute despre aceste subiecte incomode pentru majoritatea părinţilor…au arătat parlamentarii USR în intervențiile lor.

Foto: dw.com, g4 media

Post-ul USR îngrijorat de numărul tot mai mare de mame minore. Suntem pe primul loc în U.E. apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole