US Open 2021, finala feminină. Emma Răducanu – Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Rezultat istoric la New York! Emma este campioană la Flushing Meadows, fără set pierdut în competiţie

Nu a existat o finală de Grand Slam mai surprinzătoare. Emma Răducanu îşi rezervase bilete de avion pentru Londra imdiat după faza calificărilor. Acum este în finala competiţiei şi are lumea tenisului la picioare.

Pe 25 august, Emma Răducanu o înfrunta pe olandeza Bibiane Schoofs, locul 285 WTA, în turul 1 al calificărilor de la US Open 2021. Sâmbătă, 11 septembrie, este în finala de la Flushing Meadows. A câştigat deja nouă meciuri, fără să piardă vreun set. Şi este prima finalistă care nu a pierdut set în drumul spre ultimul act.

Cine transmite la TV finala feminină de la US Open 2021. Cum au ajuns Ema Răducanu şi Leylah Fernandez în ultimul act

Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala feminină de la US Open 2021, va fi transmisă de Eurosport 1. Emma a avut un traseu neaşteptat de facil până în sferturile de finală. Asta după ce a fost ajutată şi de retragerea americancei Jennifer Brady, pe care trebuia să o înfrunte în chiar runda inaugurală. A jucat în schimb cu Steanie Vogele, lucky looser, o misiune mult mai facilă. În plus, a prins traseul de cap de serie al lui Brady.

Astfel, primul cap de serie pe care l-a înruntat Emma Răducanu a fost Belinda Bencic, în sferturile de finală. A urmat apoi Maria Sakkari, ambele partide câştigate de o manieră impresionantă. Practic, Ema poate câştiga US Open 2021 fără să înfrunte vreuna din primele 10 favorite.

De partea cealaltă, Leylah Fernandez a avut un traseu mult mai complicat. În turul 3, jucătoarea din Canada a învins-o pe Naomi Osaka, deţinătoarea trofeului. A fost primul mare şoc al competiţiei. A mai trecut apoi de Kerber, Svitolina şi Sabalenka, alte jucătoare importante din circuit.

Ema Răducanu, mesaj special de la o fostă profesoară: “Este exact la fel cum am cunoscut-o, în şcoală”

Emma Răducanu va împlini 19 ani pe 3 noiembrie, iar printre fanii ei cei mai înfocaţi suporteri ai ei au fost actualii şi foştii colegi de şcoală şi profesori. Rebecca Rodgers, o fostă profesoară a Emmei, a avut un mesaj special pentru finalista de la Flushing Meadows.

“Sunt atât de mândră de ea. Este extraordinar să văd că este la fel cum am cunoscut-o, la școală. Este la fel de ambițioasă, cu picioarele pe pământ, la fel de dornică să își îndeplinească dorințele din copilărie. Și sunt convins că e doar începutul”, a declarat Rebecca Rodgers pentru ITV News.

Emma Răducanu va urca minimum 118 locuri în clasamentul WTA, până pe 32. Poate ajunge chiar pe locul 23 dacă reușește să se impună în finala de la US Open.

Și Leylah Fernandez și-a amintit de anii de școală. Cum a reușit să o motiveze o profesoară atunci când avea 11 ani

Leylah Fernandez a împlinit 19 ani chiar în ziua în care a eliminat-o pe Elina Svitolina. Și-a amintit mesajul unei profesoare atunci când avea doar 11 ani. Aceasta voia să o convingă să renunțe la tenis, dar a făcut doar să o ambiționeze.

“A fost foarte amuzant. La vremea respetivă nu mi s-a părut, dar acum râd când mă gândesc. Mi-a spus că ar fi mai bine să renunț la tenis pentru a mă concentra pe școală. Sunt fericită că a făcut-o, am acea frază în cap și mă ajută să mă motivez”, a povestit Fernandez.

Leylah Fernandez urcă 45 de locuri în clasament, până pe 28, dacă pierde finala cu Emma Răducanu. Iar dacă se impune în faţa britanicei va urca până pe locul 19.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole