Următoarea generație de avioane cu un singur culoar

În temeiul unui acord privind Legea spațiului finanțat, compania Boeing va colabora cu NASA pentru a construi, testa și zbura proiectul NASA – Sustainable Flight Demonstrator, care urmărește să informeze o potențială nouă generație de avioane ecologice cu un singur culoar. (www.nasa.gov/press-release)

Într-o conferință de presă, administratorul NASA Bill Nelson a declarat:

Obiectivul nostru este ca parteneriatul NASA cu Boeing să producă și să testeze un model la scară largă, să ajute să dezvolte viitoare avioane comerciale care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu pentru industria aviației comerciale și pentru pasagerii din întreaga lume.

Avioanele cu un singur culoar sunt calitățile de lucru ale multor flote de companii aeriene, reprezentând aproape jumătate din emisiile aviației la nivel mondial.

Intenția celor două companii este de a finaliza testarea proiectului până la sfârșitul anilor 2020, astfel încât tehnologiile și design-urile demonstrate de proiect să poată informa deciziile industriei cu privire la următoarea generație de aeronave cu un singur culoar care ar putea intra în funcțiune în anii 2030.

Proiectul este o activitate în cadrul Programului de sisteme integrate de aviație al NASA și un element cheie al Parteneriatului național pentru zbor durabil, care se concentrează pe dezvoltarea de noi tehnologii de aviație durabilă.

Foto: Concept artistic al familiilor de avioane comerciale din proiectul Sustainable Flight Demonstrator.

Credit: Boeing

The post Următoarea generație de avioane cu un singur culoar first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole