Unul dintre cele mai frumoase temple din toată regiunea Konkan, India (Foto-Video)

Râurile Alaknanda, Varuna și Shastri se întâlnesc la Sangameshwar, India. Acest templu antic în stil Hemadpanti a fost situat timp de secole la confluența acestor râuri, în zona Sangameshwar.

Se crede că Raja Karna din dinastia Karvir a înființat acest templu în urmă cu aproape 1600 de ani și se spune că templul Karneshwar este unul dintre cele mai frumoase temple din toată regiunea Konkan.

Acest templu orientat spre est are o lungime de 26 de metri și o lățime de 23 de metri. După intrarea prin intrarea principală, există o sală mare și în zona alăturată în care se află Shivlinga și idolul Zeiței Parvati.

Acest templu este construit pe o platformă de piatră de 1,5 metri. Templul are 16 unghiuri și 5 cupole. Înălțimea celei de-a cincea cupole este de aproape 25 de metri. În afară de aceste cinci domuri principale, există 33 de alte sub domuri.

Această zonă este cunoscută popular drept Kasba Sangameshwar și puteți vedea opere de artă variate în diferite temple antice Hemadpanti din apropiere.

Nu există cuvinte de laudă pentru artiștii care au construit acest templu. Zona templului este foarte plăcută și calmă. Există multe sculpturi frumoase gravate pe templu.

Imaginile antice ale lui Shiva, zei și demoni, Yaksha, Kinnar și ale diferiților dansatori sunt gravate pe pereții Mahadwar și Ashtabhairva, Dwarpal sunt văzute și pe pavilionul principal și pe mandi Nandi.

The post Unul dintre cele mai frumoase temple din toată regiunea Konkan, India (Foto-Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole