Unul dintre cei șase secretari de stat desemnați de UDMR este din Harghita

 

Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de marți desemnarea secretarilor de stat în șase ministere. Potrivit deciziei CP, propunerile UDMR  pentru aceste funcții sunt următoarele:
  • Kallós Zoltán la Ministerul Educației și Cercetării (scurtă biografie AICI);
  • Demeter András István la Ministerul Culturii (scurtă biografie AICI);
  • Oltean Csongor la Ministerul Tineretului și Sportului (scurtă biografie AICI);
  • Szép Róbert la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (scurtă biografie AICI);
  • Hegedüs Csilla la Ministerul Fondurilor Europene (scurtă biografie AICI)
  • Makkai Péter la Ministerul Muncii și Protecției Sociale (scurtă biografie AICI)
Consiliul Permanent al Uniunii va decide în următoarele zile cu privire la numirea altor secretari de stat în alte ministere.
Unul dintre cei șase secretari de stat desemnați de UDMR, Szép Róbert este din Harghita.
Szép Róbert

Szép Róbert

Szép Róbert este inginer geolog, absolvent al Universității Al. I. Cuza din Iași, fiind doctor în domeniul Mine, Petrol și Gaze.

Este șef lucrări din 2011 la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, din 2017 fiind conducător de doctorat al Școlii Doctorale de Chimie a Universității din Pécs, Ungaria, iar din 2018 este cercetător științific gradul I la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului. Domeniile sale de cercetare includ geochimia, geochimia mediului, chimia și fizica atmosferei, schimbările climatice, poluarea aerului și politicile de mediu, având numeroase publicații științifice în reviste internaționale indexate Thomson Reuters.

Din iulie 2019 este directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică și Resurse Montane Miercurea Ciuc din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”. În perioada 2014-2019 a fost Comisar General Adjunct și Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, fiind responsabil pentru Direcția Generală pentru Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate. Din 2012 până în 2014, a fost Șef Serviciu Monitorizare și Laboratoare din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Harghita și Comisarul Șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Harghita.

Este din Bălan, este căsătorit și are un copil.

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole