Undă verde pentru construirea unui centru de arși la Târgu Mureș. Deputatul Florin Buicu reacționează

Guvernul României a aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş”.

Investiția urmărește realizarea simultană a următoarelor activități:

-construcție nouă cu funcțiunea de spital – Centru de mari arși cu regim de înălțime S+P+4E+Etaj tehnic, care să reflecte cele mai înalte standarde pentru creșterea calității serviciului medical și pentru a garanta confortul pacienților internați în spital; (Proiectul include: Centrul de mari arși cu 15 paturi, Blocul operator cu 25 de săli de operație, Secția clinică Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, Spatii conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morga, centru de formare, spatii tehnice, spatii administrative si logistice, etc.), Relocare Heliport).

-realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului si reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor de mai sus.

Florin Buicu: „Este important să vedem această construcție finalizată”

Printre cei care au reacționat la decizia guvernului a fost și conf. univ. dr.  Florin Buicu, deputat PSD care a lăudat munca echipei SCJU Tg. Mureș, nu și prestația liberalilor mureșeni la construcția proiectului.

„După o așteptare de peste un an și jumătate, apare la transparență Proiectul de HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de extindere al SCJU din Tg. Mures care rezolvă problema paturilor de mari arși, blocul operator și paturile de ATI!. Sper ca după expirarea termenului de transparență sa vedem și HG publicată în Monitorul Oficial și investiția atât de necesară pentru mureșeni sa poată începe. Trebuie să felicit echipa de la SCJU Tg. Mures, începând cu fosta conducere până la echipele de la chirurgie plastica și reparatorie, ATI, care au întocmit la timp toate documentele necesare pe baza cărora Ministerul Sănătății a reușit în sfârșit să finalizeze textul proiectului de HG. Nu pot să nu amintesc faptul că în campania electorală de anul trecut era prezentată de PNL rezolvată problema acestei investitii. Din păcate, acordul Comisiei Interministeriale la care reprezentații PNL Mureș făceau referire că este obținut, a fost dat doar sub semnătura ministrului Cseke, adică mult după alegeri, ceea ce înseamnă că la aceea dată PNL Mures a mințit (ca de obicei aș spune eu).Trecând de toate minciunile acestea, este important sa vedem această construcție finalizată.”, a precizat deputatul  Florin Buicu.

Post-ul Undă verde pentru construirea unui centru de arși la Târgu Mureș. Deputatul Florin Buicu reacționează apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole