Un tânăr maramureșean arestat 30 de zile pentru trafic de droguri

Tribunalul Maramureş a admis, în data de 16.07.2021, propunerea Direcţiei de
Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial
Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de
16.07.2021, până la data de 14.08.2021 inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 32 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000.

Totodată, instanţa a respins cererea de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu formulată de inculpat. Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut că există indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că acesta, anterior datei de 24.01.2021, a procurat o cantitate apreciabilă de droguri de risc şi de mare risc (2.514,1 grame cannabisdrog de risc, 60,2 grame ciuperci cu Psilocina-drog de mare risc şi 11 comprimate MDMAdrog de mare risc), a deţinut aceste droguri la locuinţa în care a stat în perioada respectivă cu chirie, a ascuns drogurile în diferite locuri din imobil, în scopul asigurării activităţii ulterioare de vânzare, şi a elaborat un plan de recuperare a lor prin intermediul a doi inculpaţi cercetaţi în acelaşi caz, care în prezent sunt în arest preventiv

În acest sens, în data de 02.07.2021, a întocmit o schiţă a locaţiilor în care a ascuns
cantităţile de droguri şi i-a solicitat unuia dintre inculpaţii la care a apelat să se deplaseze la
acea adresă şi să recupereze efectiv cantităţile de droguri, indicându-i de asemenea persoanele prin intermediul cărora ar fi urmat să realizeze comercializarea drogurilor, toate aceste operaţiuni având drept scop facilitarea vânzării drogurilor precizate mai sus.
Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la
pronunţare.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole