Un somn bun ar putea adăuga ani la viață

Un somn bun poate juca un rol important în susținerea inimii și a sănătății generale conform noilor cercetări prezentate la Sesiunea Științifică Anuală a Colegiului American de Cardiologie, împreună cu Congresul Mondial de Cardiologie.

Studiul a constatat că tinerii care au obiceiuri de somn mai benefice sunt din ce în ce mai puțin probabil să moară devreme.

Mai mult, datele sugerează că aproximativ 8% dintre decesele din orice cauză ar putea fi atribuite unor modele de somn slabe.

Am văzut o relație clară doză-răspuns, așa că, cu cât o persoană are mai mulți factori benefici în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, ei au, de asemenea, o scădere treptată a tuturor cauzelor și a mortalității cardiovasculare”, a spus Frank Qian, MD, rezident în medicină internă, medic la Beth Israel Deaconess Medical Center, doctor în medicină la Harvard Medical School și coautor al studiului.

Cred că aceste constatări subliniază faptul că doar să dormi suficient de multe ore nu este îndeajuns. Trebuie să ai un somn odihnitor și să nu ai multe probleme să adormi”.

Studiile anterioare au arătat că prea puțin somn sau prea mult poate afecta negativ inima.

De asemenea, a fost raportat pe scară largă că apneea în somn, o tulburare de somn care determină pe cineva să întrerupă sau să oprească respirația în timp ce doarme, poate duce la o serie de afecțiuni cardiace, inclusiv hipertensiune arterială, fibrilație atrială și atacuri de cord.

Material furnizat de Colegiul American de Cardiologie

Foto  Ferenc Keresi, Pixabay

The post Un somn bun ar putea adăuga ani la viață first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole