Un român din Italia a înscris 220 de mașini pe numele lui. Bărbatul, amendat de poliție cu peste 100.000 de euro

Situație mai puțin obișnuită în Toscana, acolo unde polițiștii au încercat să oprească o mașină care transporta o saltea legată de partea superioară a automobilului. Cum vehiculul se afla într-o stare extrem de proastă, oamenii legii s-au gândit să-l oprească pentru un control de rutină.

Șoferul era foarte agitat și le-a trezit polițiștilor suspiciuni

Jurnaliștii de la Firenze Today relatează că șoferul autoturismului, român de naționalitate, a încercat să fugă de control și s-a refugiat în parcarea unui supermarket.

Polițiștii l-au identificat, însă, în primă fază, acesta a declarat că mașina nu este a lui. Oamenii legii au insistat, iar acesta a trebuit să meargă la mașină, pentru a le prezenta actele, de frică să nu fie dus la secție.

La prima vedere, actele nu păreau să aibă vreo neregulă, însă comportamentul agitat al bărbatului i-a determinat pe polițiști să mai caute informații despre mașină și șofer.

Șoferul nu avea permis, proprietarul mașinii avea 220 de autoturisme

Aceștia au transmis centrului operativ al Poliției Locale datele automobilului, iar după câteva minute au primit un răspuns care i-a uimit chiar și pe ei.

În primul rând, șoferul român nu avea permis de conducere, în schimb era recidivist, așa că acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 de euro pe loc.

Mașina, în schimb, un Renault Megane, aparținea, în acte, unui alt cetățean român, care avea înregistrate, pe numele lui, un total de 220 de autoturisme.

A primit amenzi de 530 de euro pentru fiecare mașină

Agenții au înțeles imediat că este vorba despre un caz de proprietate fictivă, și au decis să-l amendeze pe deținătorul lor cu 530 de euro pentru fiecare din cele 220 de mașini.

De aici a rezultat un total de 116.600 de euro, pe care acesta va trebui să-l plătească. În plus, autovehiculele vor fi șterse din Registrul Public al Automobilelor, nu vor mai putea circula și nici nu mai pot fi vândute pe teritoriul Italiei.  În cazul în care vor fi găsite în circulație, acestea vor fi puse imediat sub sechestru.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole