Un nou focar de coronavirus în județul Cluj, la un centru de vârstnici. S-a deschis DOSAR PENAL

Autoritățile au descoperit un nou focar de coronavirus în județul Cluj. Este vorba despre un centru din Gilău care aparține de Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida, unde 46 de vârstnici și 2 angajați ai centrului au primit rezultate pozitive la testul COVID-19 în cursul zilei de miercuri. La centrul din Gilău, joi, 37 de vârstnici au fost descoperiți pozitivi la testarea COVID-19 și 8 angajați.

Pentru a nu exista speculații în spațiul public, cu privire la ascunderea situațiilor de acest gen, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, anunță de fiecare dată când sunt descoperite focare.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pentru evaluarea medicală și stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP.”, precizează prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În ultima perioadă, focare de COVID-19 au fost descoperite în două fabrici, respectiv în Macău, comuna Aghireșu și în Gherla, dar și la Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida.

Post-ul Un nou focar de coronavirus în județul Cluj, la un centru de vârstnici. S-a deschis DOSAR PENAL apare prima dată în Ziarul Clujean.

Sursa: ZiarulClujean.ro – vezi articolul

Alte articole