Un minut a lipsit ca Simona Halep-Serena Williams să fie cea mai scurtă finală din istoria Wimbledon!

Un singur minut a lipsit ca meciul Simona Halep – Serena Williams să fie cea mai scurtă finală din istoria turneului feminin de la Wimbledon. Partida dintre Simona Halep și Serena Williams s-a oprit pe cronometru la minutul 56. Un blitz/krieg cum ar spune germanii, adică un  război fulger, numai că învingător nu a fost cel care avea 23 de Grand-Slam-uri în CV ci outsiderul, cu un singur trofeu, la Roland Garros.

Meciul Simona Halep – Serena Wiliiams printre cele mai scurte finale din istoria Wimbledon

Cel mai rapid meci din finala de la All England Club rămâne așadar finala din 2014, când cehoaica Petra Kvitova a demolat-o pe canadianca Eugenie Bouchard, într-un moment în care aceasta promitea a deveni unul dintre starurile sportului alb. Și care, pentru a ajunge în finala cu Kvitova, trecuse în semifinale, după o bătălie epică, tocmai de învingătoarea ediției de acum, Simona Halep. Kvitova se impunea în fața lui Bouchard cu 6-3, 6-0.

Este vorba de așa numita Open era, pentru că înaintea ei au existat finale care au avut o durată și mai scurtă pe iarba londoneză. În  1969 Susan Tutt a învins-o în finală pe Marion Boundy cu 6–2, 6–0 in 20 minute.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole