Ultimul mesaj al subprefectului de Sălaj Virgil Țurcaș, înainte de moarte

Subprefectul județului Sălaj Virgil Țurcaș a murit și alte trei persoane au fost rănite, marți, după ce acoperişul unui foişor, unde avea loc o petrecere, s-a prăbuşit.

Ultimul mesaj public al subprefectului a fost postat pe pagina sa de socializare în urmă cu două zile.

Atunci, Virgil Țurcaș a făcu cunoscut publicului că a participat la o slujbă religioasă importantă la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău și i-a făcut un impresionant profil preotului Ioan Ghiurco, care și-a aniversat împlinirea a 80 de ani, ctitor al catedralei.

„Trecând într-un alt registru, dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să-l definească cel mai bine pe părintele Ghiurco, acela ar fi curajul. De curaj a dat dovadă pe toate palierele pe care a acționat, nu doar in sfera misionară religioasă.

Cunosc îndeaproape povestea ctitoririi acestui edificiu fastuos, in care am intrat si astăzi, cu care acest județ, dar si această regiune a țării se pot mândri. Fără curaj nu se putea face nimic, ambițiosul său proiect nu avea cum sa prindă contur, pentru a ne putea bucura cu totii de el. Pe plan religios, cei mai mulți dintre noi au remarcat si apreciat deschiderea pe care a avut-o și pe care o are față de celelalte confesiuni. A cultivat armonia și înțelegerea, și culmea ironiei, acesta a fost unul dintre motivele pentru care cateodata a devenit incomod, unul dintre motivele pentru care a deranjat.

(…) Îi transmit și eu pe această cale respectul meu profund, pentru toată activitatea domniei sale pusă atât în slujba credinței cât și în slujba cetății, și sunt convins ca nu așteaptă o răsplată pe măsura faptelor, in această viață pământeană. Pentru ca nu e posibil acest lucru. Dumnezeu sa-i dea sănătate și putere în continuare”, a scris, în 19 iunie, pe Facebook, Virgil Țurcaș.

Subprefectul Virgil Țurcaș și-a pierdut viața marți, în timpul unei petreceri, după ce acoperișul unui foișor în care se desfășura petrecerea s-a prăbușit. Alte trei persoane au fost rănite în acest incident.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole