Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale. VEZI cine sunt candidații

Duminică este ultima zi în care candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie îşi pot depune candidatura la Biroul Electoral Central. Tot până astăzi trebuie comunicate la BEC semnele electorale.

Până în acest moment au fost depuse doar 8 candidaturi, deşi 25 de persoane şi-au anunţat intenţia de a intra în cursa pentru prezidenţiale. Au depus însă oficial documentele necesare la BEC: Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Dan Barna, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Cătălin Ivan, Mircea Diaconu, Ramona Bruynseels însă candidații se mai pot prezenta la BEC până în jurul orei 22, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.

Candidatura lui Viorel Cataramă și cea a lui Miron Cozma au fost respinse pe motiv că ar fi avut documentele incomplete.

Înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz, va fi decisă de BEC până pe 24 septembrie iar panâ pe 25 septembrie pot fi formulate contestaţii în acest caz la Curtea Constituţională a României. Soluţionarea contestaţiilor trebuie să aibă loc până pe 26 septembrie.

The post Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale. VEZI cine sunt candidații appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole