UDMR îi dă o grea lovitură lui Florin Cîțu! Susține plafonarea prețurilor la energie

UDMR îi dă o grea lovitură lui Florin Cîțu! Răsturnare de situație legată de plafonarea prețurilor la energie, în condițiile în care liderii maghiarilor au o poziție diametral opusă față de cea exprimată cu tărie de șeful Guvernului.

 

Șeful Guvernului pare a fi determinat să păstreze piața energiei complet liberalizată, în ciuda exploziei prețurilor.

UDMR îi dă o grea lovitură lui Florin Cîțu! Vrea anularea liberalizării din energie

De cealaltă parte, liderii UDMR anunță că susțin plafonarea prețurilor la energie, pe fondul exploziei facturilor la utilități, după liberalizarea pieței gazelor și a energiei electrice.

”Vă dau o veste extrem de importantă: UDMR a decis și a spus foarte clar în ceea ce privește problema cetățeanului, noi suntem perfect de acord cu plafonarea prețului la energie ca o soluție în momentul de față pentru cetățenii României”, a declarat senatorul UDMR Antal Lóránt, la Digi 24.

La rândul său, Kelemen Hunor a vorbit în emisiunea ”Pe scurt din București” despre faptul că UDMR va susține înghețarea creșterii prețurilor la energie până în primăvara anului viitor, iar simultan cu această măsură sprijinirea celor care au nevoie de ajutor la plata consumului energetic, scrie stiripesurse.ro.

Mediul de afaceri susține plafonarea prețurilor

Plafonarea prețurilor la energie până în primăvară este și soluţia propusă de preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu. Acesta afirmă că, în lipsa plafonării, preţurile produselor şi serviciilor vor exploda.

Preşedintele organizaţiei patronale a IMM-urilor a atras atenţia că multe întreprinderi mici şi mijlocii au fost nevoite deja să majoreze preţurile la servicii, deoarece fie li s-au mărit şi lor facturile la utilităţi, fie aşteaptă scumpiri.

Premierul Florin Cîțu a declarat, pe 31 august, la o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței privind creșterea prețurilor la energie, că statul nu va interveni pentru a plafona prețurile, însă va găsi o soluție pentru a compensa o parte din factură.

Între 5 și 10 milioane de români ar fi eligibili pentru a beneficia de o asemenea compensare, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Energiei și ministrul Muncii, potrivit sursei citate.

Sursa: capital.ro

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole