Turcan: Din anul 2030, femeile se vor pensiona la aceeaşi vârstă cu bărbaţii

Turcan: Din anul 2030, femeile se vor pensiona la aceeaşi vârstă cu bărbaţii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri seara, la Digi24 , că Guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, astfel încât femeile să iasă la pensie la aceeaşi vârsta cu bărbaţii, respectiv la 65 de ani. Turcan susţine că în afară de Polonia, doar în România vârsta de pensionare este diferită pentru bărbaţi şi femei.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. Se merge spre egalizarea vârstei de pensionare, dar în niciun caz nu depăşim vârsta de 65 de ani. Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, aşa prevede actuala legislaţie. Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi egală”, a precizat ministrul Muncii.

Oficialul a adăugat că românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârşitul anului viitor, iar din 2023, aceştia îşi vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, odată ce va fi finalizat procesul de digitalizare a sistemului.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole