Trupurile unui băiețel de 3 ani și al surorii sale de 9 ani, ținându-se de mână, găsite pe fundul unui lac, în Turcia

Tragedie de proporții în Turcia. Cinci persoane au murit înecate în barajul Delinos din orașul Amasya, printre care doi copii de sub 10 ani.

Băiețelul de 3 ani a fost găsit pe fundul apei, ținându-se strâns de mână de surioara lui, în vârstă de 9 ani, care sărise în apă să îl salveze.

Ulterior, alți 3 membri ai familiei au avut aceeași soartă tragică în încercarea dramatică de a-i scoate pe copii din apă.

Trupurile unui băiețel de 3 ani și al surorii sale de 9 ani găsite pe fundul unui lac, în Turcia

Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare, ziua unui băiețel care împlinise 3 ani, s-a transformat într-o dramă uriașă, în Turcia.

Presa din această țară scrie că, după ce Levent Cenik, băiatul sărbătorit, a căzut în apă, sora lui mai mare Havvanur Cenik, a sărit și ea în baraj. Imediat, alte rude au intrat și ele în apă pentru salvarea copiilor.

La fața locului a ajuns o echipă de căutare și salvare, după ce incidentul a fost raportat autorităților de către martori din zonă.

Potrivit echipelor de salvare, trupurile neînsuflețite ale lui Levent și a surorii Havebanur au fost găsite ținându-se de mână. Au mai decedat înecați în apele barajului: bunica Sultan (50 de ani), unchiul Emrara (19 ani) și mătușa Elihu Semiz (28 de ani), scrie Mirror.

”Elihu Semiz se afla la trei metri de locul în care s-a întâmplat incidentul, iar bunica Sultan Cenik se îndrepta spre zidul barajului”, a spus Selim Ceres, comandantul pompierilor din Amasya.

”După mai multe căutări, copiii au fost găsiți la o adâncime de 10 metri. Au fost scoși din apă ținându-se de mână unul cu celălalt.

Ca echipă, am fost devastași după această tragedie. Unchiul micuților a fost găsit la aproximativ 6 metri distanță de ei”, au anunțat cei de la echipajul de salvare.

Părinții copiilor, devastați de această tragedie uriașă

Părinții copiilor, tatăl Beytullah Cenik și mama Gullu Cenik, au fost dărâmați de pierderea celor doi copii. Aceștia au rezistat cu greu la ceremonia funerară.

Cele cinci victime au fost îngropate în cimitirul familiei după un serviciu de rugăciune. Până la această oră nu este clar dacă autoritățile locale investighează incidentul din Amasya.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole