Troica Niculae – Borcea – Dedeman salvează Dinamo?! Planul pus la punct de puternicii investitori. Exclusiv

Dinamo a reuşit să se salveze de la retrogradare graţie unui parcurs foarte bun în a doua parte din play-out-ul sezonului trecut, însă problemele continuă la club. Şi nu sunt deloc puţine. Fanii sunt singurii care bagă bani, iar datoriile se tot adună. S-a intrat din nou în insolvenţă şi multă lume se gândeşte cât va mai rezista „haita” din „Groapă”…

FANATIK a aflat un plan de salvare pus la punct de trei investitori puternici, care ar putea readuce gloria la Dinamo. Este vorba de troica formată din Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, Cristi Borcea şi fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, care deţin „imperiul” Dedeman. Cele trei entităţi ar putea rezolva problemele financiare de la club şi ar putea readuce climatul de performanţă în club.

Cristi Borcea a pus condiţia să fie gata noul stadion

În ultimii ani, numele lui Cristi Borcea a fost tot mai des legat de o posibilă salvare a lui Dinamo. Fostul finanţator al echipei a declarat, însă, în repetate rânduri, că nu se pune problema să revină la cârma clubului pe care îl iubeşte.

Totuşi, el nu a exclus faptul că ar putea ajuta echipa sau că fiul său, Patrick, ar putea face parte din conducerea lui Dinamo în viitor. Din informaţiile FANATIK, Cristi Borcea este tentat să revină la putere, însă a pus o condiţie: să fie gata noul stadion.

  • 90.000.000 de euro este averea lui Cristi Borcea

Ministrul de Interne a anunţat demararea lucrărilor la arena mult-visată de „câni

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat într-o conferinţă de presă că problemele din instanţă legate de construcţia noului stadion s-au rezolvat şi proiectul poate continua:

„Cea mai recentă soluţie a Parchetului, care este una favorabilă, ne dă undă verde pentru realizarea acestui proiect. În acest moment echipele de proiect sunt angrenate în definitivarea documentaţiei şi a tuturor aspectelor necesare pentru a putea preda terenul liber de sarcini către Compania Naţională de Investiţii, iar până la finalul acestui an există şanse foarte mari să demarăm procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie”, a fost mesajul ministrului de Interne.

Ioan Niculae, aproape de a fi eliberat de la închisoare

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în luna februarie a acestui an. Totuşi, omul de afaceri este aproape de eliberarea din penitenciar pentru că a mai stat 6 luni în închisoare ca urmare a condamnării din dosarul „Mită pentru PSD” şi a executat deja o treime din pedeapsă.

Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 2 la finalul acestei stagiuni şi o decizie privind modul în care va continua clubul va fi luată în viitorul apropiat. Dar nu este prima dată când Ioan Niculae este interesat de Dinamo.

  • 400.000.000 de euro este averea lui Ioan Niculae

În 2010, i s-a făcut ofertă să cumpere echipa

Ioan Niculae a fost aproape să cumpere Dinamo în urmă cu un deceniu. Omul de afaceri a spus că nu a acceptat pentru că formaţia din Şoseaua „Ştefan cel Mare” avea datorii uriaş.

„Acum câţiva ani, nu mai mult de patru, cinci, mi s-a făcut o ofertă de a cumpăra Dinamo, propunerea mea a fost să se facă un audit, iar ce am spus acum cinci ani s-a confirmat acum. Adică, cele 16 milioane de euro datorie netă din 2010 nu s-a micşorat în 2014, iar de acel bulgăre nu avea cum să scape.

Eu le-am spus atunci lui Badea, Borcea, Turcu că ei nu au ce să vândă. Că până când nu vor regla datoriile clubului, ei sunt pe valoare negativă. Am spus de atunci că atât timp cât cineva nu va curăţa de datorii acel club, Dinamo nu are nicio şansă de salvare şi singura opţiune este falimentul”, a declarat atunci Niculae.

„Atât timp cât cineva nu va curăţa de datorii clubul, Dinamo nu are nicio şansă de salvare şi singura opţiune este falimentul” – Ioan Niculae, patron Astra

Fraţii Pavăl, care deţin Dedeman, cochetează cu investiţiile în fotbal. Tatonări pentru preluarea CSA Steaua

Dragoş şi Adrian Pavăl sunt în acest moment cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 2,2 miliarde de euro. Oamenii de afaceri care deţin „imperiul” Dedeman au cochetat în ultimii ani cu implicarea financiară la o echipă de fotbal. Mai întâi au existat discuţii pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Viitorul şi chiar mutarea Academiei la Bacău, „fieful Dedeman”. Discuţiile au fost sistate în momentul în care Gică Hagi le-a transmis că este dispus să vândă pachetul majoritar cu condiția ca tot el să controleze tot ce mişcă la club.

După ce au căzut negocierile cu Viitorul, Dragoş şi Adrian Pavăl s-au orientat spre brandul Steaua. Al zecelea magazin Dedeman din București a fost deschis chiar lângă noul stadion „Steaua” din Ghencea, iar mulţi au spus că această asociere nu este una întâmplătoare, mai ales că CSA Steaua are nevoie de capital privat pentru a putea promova în Liga 1.

Pentru moment, discuţiile privind finanţarea CSA Steaua sunt suspendate, poate şi pentru faptul că procedura prin care „Dedeman” poate prelua Steaua este una foarte complicată şi implică inclusiv o Hotărâre de Guvern în acest sens. Așa că fraţii Pavăl s-au orientat către Dinamo, un alt brand de mare tradiţie care are nevoie ca de aer de un investitor potent şi serios. Chiar dacă echipa din Şoseaua „Ştefan cel Mare” este în colaps financiar, procedura juridică de preluare a clubului ar fi mult mai simplă decât în cazul CSA Steaua. În ciuda faptului că acţionar majoritar la Dinamo rămâne fantomaticul Pablo Cortacero…

  • 2.300.000.000 de euro este averea estimată a fraţilor Pavăl

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole