Trei conducte sparte, cauza problemelor cu rețeaua de apă din Zagon. Alimentarea a fost reluată

După mai multe zile în care au încercat să localizeze problema care a dus la pierderile din rețeaua de alimentare cu apă potabilă a comunei Zagon, autoritățile locale au anunțat că avaria a fost remediată, astfel că alimentarea cu apă a fost reluată. Primarul comunei, Kiss Augustin a transmis că problemele au fost cauzate de trei conducte sparte, care între timp au fost reparate.

„Informăm locuitorii că am găsit trei țevi sparte, care au fost reparate cu succes, restabilind alimentarea cu apă. Mulțumim consumatorilor pentru răbdare!”, a transmis edilul.

Amintim că la finalul lunii trecute, autoritățile locale din Zagon au fost nevoite să sisteze furnizarea apei timp de mai multe ore, zilnic, din cauza secetei și avariei. Mai multe zile la rând, locuitorii comunei au primit apă doar dimineața și seara, între orele 06:00-09:00 și 18:00-21:00, iar primarul a făcut apel la populație să nu facă risipă și să utilizeze, în schimb, apa din fântâni până la soluționarea avariei. Totodată, acesta i-a îndemnat pe oameni să nu folosească apa potabilă pentru a iriga grădinile, a umple piscinele sau pentru construcții.

În luna aprilie, și Primăria Belin i-a informat pe cetățeni că nu mai au voie să utilizeze apa potabilă în alte scopuri decât pentru consum propriu sau menajer, afectate de limitarea consumului de apă fiind circa 100 de familii din comună. La vremea respectivă, autoritățile locale ne-au precizat că seceta a creat probleme și în anii anteriori, motiv pentru care au solicitat finanțare în cadrul programului „Anghel Saligny” în vederea modernizării rețelei de apă, respectiv pentru construirea unui bazin suplimentar.

În urmă cu aproape două săptămâni, Gospodărie Comunală a făcut apel la consumatorii din județ să nu utilizeze apa potabilă pentru irigarea grădinilor, adăparea animalelor, umplerea piscinelor sau la lucrările de construcții, având în vedere că în perioadele caniculare și secetoase unele rețele nu fac față, existând riscul ca populația să rămână fără apă pentru consum. 

Directorul companiei de apă, Kozsokár Attila, ne-a explicat că au existat cazuri când încă din luna martie s-a observat o creștere a consumului de apă, iar în ultimii ani s-au înregistrat anumite probleme în special în comunele Ghidfalău și Bodoc.

(Ioana Ardeleanu)

Share

The post Trei conducte sparte, cauza problemelor cu rețeaua de apă din Zagon. Alimentarea a fost reluată appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole